注册找回密码

罗定E天空

搜索

版块导航

互动罗定
畅谈罗定泷州美食业主天地罗定影像
生活服务
罗定供电罗定农商银行罗定客运总站罗定客都汇
情感生活
情感方舟缘在E天亲子乐园
兴趣爱好
原创文学摄影天地户外E族
休闲娱乐
聊天茶室社会杂谈E友风采
锦绣新天地

图文大播报

[餐厅美评] 今日我想讲讲《乌先生》,写住东南亚美食噶《乌先生》

楼主

今日我想讲讲《乌先生》,写住东南亚美食噶《乌先生》。
开始讲下我噶感受先。
俾我第一感觉,环境舒适。我去得早,趁无乜人拍了环境(图一),再加上我强大的修图技术,环境优美。厨师推荐噶几个菜,睇图片我都想试试,再加美团的评价!
我点了我想食噶菜终于都上来了,(图一)係乳鸭,皮脆肉嫩,味道可口,配上甜酱,正!!(8分)
(图二)係咖喱牛腩,味道让我大跌眼镜了!!咖喱唔香,明显用噶係比较差噶料,牛腩,偏韧性,无咖喱味,口感就係隔夜噶,或者未卖得去隔了好多个夜晚,翻热一下就上台噶!(2分)
(图三)酱爆介兰,酱放得偏少,介兰偏老。可能係过了介兰噶季节!(4分)
(图四)法式面包,口感唔脆更无香味,感觉受潮了!!呸,一口都未食得落!!(0分)
(图五)拉茶,睇上去浓郁而香,入口丝滑!呸!!真係不如十蚊噶王子拉茶!!!(1分)
总结,睇到乜美团评价都係呃人!我相信应该无乜回头客。问我要唔要办会员?!食过噶人都知道,唔会有第二次,除非係别人埋单,我陪食!

新世界家居
真实,避雷
东南亚菜就那样,一般般。

全部都是冰箱拿出来的冷藏食材,能好吃到哪里啊

这种店都是买装修格调的,好吃的话任何一间大排档都比它好吃

睇到都吾想去,我屋就在隔壁,,,

价老又肯定贵!

同感

好多朋友都系贪新鲜,食完之后就……

发表回复

生活在罗定,爱上E天空!